İsa KARAKAŞ’ tan Bayram’ın kraliçe tatlısı Urfa’nın meşhur şıllık tatlısı tarifi
GEREKLİ MALZEMELER :350 gr. ceviz içi 2,5 su bardağı un, , 600 gr. toz şeker, 3,5 yemek kaşığı Urfa tere (sade) yağı ve su …
HAZIRLANIŞI: ı r.
Hazırlanan hamurdan bir kepçe alınarak saca dökülür. Oklava ya da tahta bir kaşık yardımıyla saca incecik yayılır, pişince diğer tarafı çevrilir. Bütün hamura aynı işlem uygulanır.
Bir kaşık yağ tencerede eritilir, üzerine şeker ilave edilir. 3,5 su bardağı su ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır.
Ceviz içi döğülerek bir kaba alınır. Sacda pişirilmiş yufka sayılarak 2 kısma bölünür. Bir tepsiye birinci yarısı üst üste serilerek üzerine ceviz serpilir.
Sonra ikinci yarısı da üst üste serilir.
Hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür, 10 dk bekletildikten sonra dilimlere kesilerek sıcak olarak servis yapılır.