Tüm sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmek lazım. Urfa’da kebaplar mevsime göre değişir. Kış mevsiminde hastalıklardan korunmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için her derde deva Soğan Kebabı zamanı. Gurme Müfettiş İsa KARAKAŞ’ın Soğan Kebab tarifi insanım diyen herkese BEDAVA…
Gerekli Malzemeler:
Yarım kilo gr. Kuzu kıyma (özelike kuzu budundan)
1 kg. ceviz büyüklüğünde küçük kuru soğan (beyaz renkli acı olmayan)
1 yemek kaşığı Urfa İsotu (ev yapımı)
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Kıymaya Urfa isotu,biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler soğan büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. daha önceden iyice pişirilen Soğanlar, bir soğan bir köfte şeklinde sırayla şişe saplanarak Mangalda pişirilir.
Piştikten sonra taze nane, maydanoz, konularak pişirilen acı yeşil biberle Urfa Açık ekmeğe lavaş yapılarak yenir. Mutlaka yanında Urfa Bostaniyesi yapılır, ve koyun yoğurdundan yapılan ayranla afiyetle yenir.