Çalışan İş Kanunu İşlemleri

Taşeron işçilere kadro kesinleşti hangi kurumdakilere nasıl ne kadar ücretle kadro verilecek

Bugünkü ( 24.12.2017) Resmi Gazetede yayımlanan 696 S. KHK (KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME) de taşeron işçilerinin kadroya alınması ile ilgili usul ve esaslara yer verildi.

www.isakarakas.com en çok gelen Taşeron işçilere kadro kesinleşti hangi kurumdakilere nasıl ne kadar ücretle kadro verilecek? bu sorunun cevabı aşağı-yukarı netleşmeye başladı.

1.HANGİ KURUMLARDAKİ TAŞERON İŞÇİLERİNE KADRO VERİLİYOR;

KHK’ya göre;

  • Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri,
  • özel bütçe kapsamındaki idareler,
  • düzenleyici ve denetleyici kurumlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumları,
  • KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlarda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile

alt işveren işçisi olarak çalışanlar sürekli işçi kadrosuna geçirilecektir.

2.TAŞERON İŞÇİLERİNE HANGİ YENİ HAKLAR VERİLECEK

  1. Sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerimize geçişle beraber yıllık 52 gün ilave tediye ödenecektir.
  2. Özel sözleşmeli olmayacak, 1 yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık olmayacak, bu işçilerimiz sürekli işçi kadrosuna geçirilecektir.
  3. Sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerimizde yaş sınırı ve eğitim şartı aranmayacaktır.
  4. Geçiş işlemleri, alt işveren işçilerinin çalıştığı idareler tarafından gerçekleştirilecektir.
  5. Sürekli işçi kadrosuna geçiş işlemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilecektir.
  6. Bundan sonra personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri yapılmayacaktır.
  7. Geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.
  8. 04 Aralık 2017 tarihinde askerde olanlar ile doğum ve hastalık nedeniyle iş sözleşmesi askıda olanlar da sürekli işçi kadrosuna geçirilecektir.

3.GEÇİCİ PERSONEL ORTADAN KALDIRILIYOR 4/C’DEN 4/B’ye geçiş olacak

. Bugüne kadar 4/C statüsünde çalışmakta olan Geçici Personeller, 4/B Sözleşmeli Personel statüsüne geçirilmektedir.

  1. 657 sayılı Kanunda Geçici Personel (4/C) statüsü kaldırılmaktadır.
  2. Bundan sonra da bu kapsamda işe başlayacak çalışanlar 4/B statüsünde istihdam edilecektir.
  3. Bugüne kadar 4/C kapsamında atanma hakkı olmasına rağmen talepte bulunmayan Geçici Personele de, (4/B) Sözleşmeli Personel statüsüne geçme hakkı tanınmaktadır.

4.Mevsimlik geçici işçilere yeni haklar veriliyor

Mevsimlik geçici işçilerimizin en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin, ihtiyaç halinde kurum ve kuruluşların talebi üzerine 4 ay kadar daha uzatılabilmesi sağlanmıştır.

4. İl Özel İdareleri, Belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu Mahalli İdare Birliklerinde çöp toplama, temizlik, park ve bahçe işlerinde çalışan alt işveren işçilerimiz ve personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile alt işveren işçisi olarak çalışan işçilerimiz artık bu idarelerinin kendi İktisadi Teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecektir.

Bu kapsamda;

  1. İl Özel İdareleri, Belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu Mahalli İdare Birliklerinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ortadan kaldırılacaktır.
  2. İl Özel İdareleri, Belediyeler ile bağlı kuruluşları ve bunların üyesi olduğu Mahalli İdare Birliklerinin İktisadi Teşekküllerinde işçi olarak istihdam edileceklerin geçiş işlemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda gerçekleştirilecektir.
  3. Geçiş sürecinin 90 gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.
  4. 4 Aralık 2017 tarihinde askerde olanlar ile doğum ve hastalık nedeniyle iş sözleşmesi askıda olanlar da İktisadi Teşekküllerde işçi olarak istihdam edilecektir.

Genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal Güvenlik Kurumları, KHK ekinde listesi bulunan diğer özel bütçeli kuruluşlarda personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihaleleri ile yıl içerisinde 12 aydan kısa süreli işlerde çalışan alt işveren işçilerimiz, 2017 yılında çalıştıkları süre ile sınırlı olmak üzere çalıştıkları kamu idarelerinde geçici işçi pozisyonuna alınacaktır.

Alt işveren firmalarının fesih edilen sözleşmelerden sözleşme konusu işin %80’ini tamamlamayanlar için yükleniciye %80 ile yapılan işin tutarı arasındaki bedel farkının %5’i oranında tazminat ödenecektir. Bu firmaların kamu kurumlarına ait işlerin yürütülmesinde kullandığı taşınırlar ile tüketim malzemelerini, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından satın alınmasına veya kiralanmasına imkan sağlanmaktadır.

 

5. ÇALIŞMA BAKANIN AÇIKLMALARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda Taşeron Düzenlemesine ilişkin detayları anlattı.  

 

Düzenleme kapsamında 450 bin kişinin tamamının şartsız, yaş kriteri olmadan kapsama alındığını anlatan Sarıeroğlu, “Mevcutta çalışan kardeşlerimizin içi rahat olsun. Biz en geniş nasıl yapabiliriz arayışı içinde olduk. Bu anlamda sadece emekli olanlar dışında çalışan 450 bin kişi için sınav olacak. Bu da düzenlemeyle alakalı koymamız gereken bir konuydu. Sonrasında, hepsini kadrolu işçi olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4D Statüsü’nde istihdamlarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Sarıeroğlu, taşeron düzenlemesi kapsamında yer alan kurum ve kuruluşları da açıkladı.

Sarıeroğlu, hali hazırda kamuda 140 bin kadrolu işçinin çalıştığını, 450 bin işçiyi sürekli kadroya almış olduklarını, büyük ve önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

İlk günden itibaren tüm kesimler için büyük hayallerinin olduğunu, bu hayalleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

“Düzenlemenin belediye boyutu da önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız bu çalışmayı ilan ettikten sonra Çalışma Bakanlığı olarak ALO 170 ve web sayfaları üzerinden geri dönüşleri aldık. Genelde çok olumlu  bildirimler vardı. Sadece belediyelerimizde taşeron çalışan kardeşlerimizin soru işaretleri vardı. Onları da giderici düzenlemelerle konuyu daha disiplinli şekilde düzenlediğimizi ifade etmem gerekiyor. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da bir açıklamada bulundu. Şu an belediyelerimizde personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı kapsamında çalışanların tamamını, belediyelerimizin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alıyoruz. Bu bağlamda bir değişikliğimiz burada var. Basında hep tersi çıktı. ‘Çöp, park, bahçe, temizlik işçilerini kapsama almıyor’ şeklinde bazı bilgi kirlilikleri vardı. Orada daha ileri bir düzenleme yapıyoruz. Orada, hizmet alımlarının tamamını, hiçbir şekilde personel alımı kriteri de koymadan, tüm park, bahçe, temizlikle ilgili ihaleleri artık belediyelerimizde ortadan kaldırıyoruz. Tamamı, belediyelerimizin iktisadi teşekkülleri üzerinden gerçekleştirilecek. Yine belediye iktisadi teşekkülleri içindeki yüzde 50 artı ortak oldukları şirketler de dahil olmak üzere onlarda da taşeron çalıştırmayı kaldırıyoruz.”

Kamudaki işçilerle ücretleri ve genel çerçeveyi belirlemek anlamında bir protokol gerçekleştirdiklerini anımsatan Sarıeroğlu, “Bundan sonraki süreçte belediye iktisadi teşekküllerindeki kardeşlerimizin, belediyelerdeki kardeşlerimizin de ücretlerini, sosyal haklarını bu kapsama alıyoruz. Bu anlamda daha düzenli daha kurallı bir sistemi inşallah getiriyoruz. İçişleri Bakanlığımız, Maliye ve Çalışma Bakanlığı sürecin içinde olacağız ama bundan sonra belediye iktisadi teşekküllerini alınacak personeller ve personel politikalarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız tamamen konuyla alakalı olarak çalışmaları yürütecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Belediye İktisadi Teşekküllerindeki çalışanların kadroya geçiş şartlarıyla ilgili soru üzerine Sarıeroğlu, kamuya işçi alımının İŞKUR üzerinden, lise ve üstü eğitimli olanlarda KPSS puanıyla, diğerleri içinse kura yöntemiyle yapıldığını anımsattı.

Sarıeroğlu, KPSS ile kamuya girmek için çalışan, bekleyen milyonlarca gencin olduğunu dile getirerek, taşeron işçilerin kadroya alımında sınav uygulamasını toplum vicdanını dikkate alarak hayata geçirdiklerini vurguladı.

Yeni düzenleme kapsamında kamuda istihdam edileceklerin, zaten yıllardır görevlerini yapan, kendilerini ispat etmiş, konumlarını, durumlarını, becerilerini, performanslarını, bilgilerini ortaya koymuş kişiler olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu anlamda da hiçbir sıkıntıya kapılmasınlar. Bu kesinlikle eleme amaçlı değil, toplum vicdanı ve sürecin bundan sonra da işlerliği bu şekilde olacak, İŞKUR üzerinden. Burada bir uyumun olması söz konusuydu. Biz hep adaletli, gerçekten titiz bir çalışma yapmanın peşinde olduk bu süreçte. İçleri rahat olsun. Şimdi görüyorum, taşeron sınavına hazırlık kitapları, kursları açılmış. Asla buralara gitmesinler. Bu kitaplarla vesaire bizim işimiz yok. Zaten kendilerini ispat etmiş durumda bu kardeşlerimiz.”

“Yaptığı işle alakalı bir sınava mı girilecek?” sorusu üzerine Sarıeroğlu, “Yaptıkları işle alakalı olacak. Bunun detaylarını, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı ile oluşturacağız.” bilgisini verdi.

Sarıeroğlu, taşeron işçilere yönelik düzenlemenin de yer aldığı kanun hükmünde kararnamenin bugün yayımlandığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“2 Ocak itibarıyla yürürlüğe girecek düzenlememiz. 2 Ocak itibarıyla 10 günlük süre içerisinde biz bu personel alımına dayalı hizmet ihaleleri kapsamında çalışan tüm kardeşlerimizin başvurularını alacağız.

Bu başvuruları da merkezi bir sistem kuruyoruz, şu anda yazılımları yapılmış durumda. Bunların denemeleri gerçekleştiriliyor. Çalışma, Devlet Personel ve Maliye Bakanlığımız bir arada olacak, bu merkezi bütçeyle düzenlenen kurumlarla ilgili. Bu sistemi onlar yönetecekler. Mahalli idareler, şirketler ve mahalli idare birlikleriyle ilgili süreçle ilgili sistemi de İçişleri Bakanlığımız kontrol edecek. Tüm başvuruları biz takip edeceğiz. En ufak bir aksaklık yaşanmaması, en ufak bir suistimal olmamasıyla ilgili önlemlerimizi almış durumdayız. Adaletli, hakkaniyetli bir çalışma olması için bütün şartları oluşturmuş durumdayız.”

“1 OCAK’TAN ÖNCE ÇALIŞMAYI TAMAMLAMA SÖZÜ VERMİŞTİK”

“Taşeron düzenlemesi AK Parti’nin 1 Kasım 2015 seçim vaatlerinden biriydi. Özellikle sizin bakanlığınız döneminde siz bunun öncelikli bir konu olduğunu ifade ettiniz, dün itibarıyla nokta konulmuş oldu. Bu düzenlemeye kadar sorunun çözümü için nasıl bir süreç işletildi, tatmin edici olarak görüyor musunuz?” sorusu üzerine Sarıeroğlu, bunun titiz bir çalışma olduğunu, büyük bir hassasiyet içinde yapıldığını aktardı.

“1 Ocak 2018’den önce bu düzenlemeyi gerçekleştireceğiz” sözünü verdiklerini dile getiren Sarıeroğlu, “Bazı teknik detaylarla ilgili aslında bir zaman kaybımız oldu 5 Aralık’tan bugüne kadar. O da titiz çalışmamız sebebiyle.” değerlendirmesinde bulundu.

TBMM’de muhalefet partilerinden “düzenlemenin neden KHK ile çıkarıldığı”na ilişkin açıklamalar yapıldığının anımsatılması üzerine de Sarıeroğlu, “Meclisin yıllardır uygulanan ara verme prosedürü söz konusuydu. ‘Bir günde geçiririz, iki saatte geçiririz’ diye söylediler. Bunu da iyi niyetli söylediklerini düşünüyoruz ama bu şekilde olmayacaktı süreç. Biz, 1 Ocak’tan önce bu çalışmayı tamamlama sözümüzü vermiştik ve bu sözün gereğini yerine getirmek için KHK ile yaptık. Bakacağız, sistem içerisinde aksayan bir şey olursa, tekrar hukuki anlamda bir şey olursa ‘Yargı yolu kapalı’ diyorlar, böyle bir şey söz konusu değil.” diye konuştu.

Sarıeroğlu, çalışan lehine bir düzenleme yapıldığının altını çizerek, şöyle devam etti:

“Firmalarımız var, firmalarımız da bu kapsamda. Allah’a hamd olsun, AK Parti olarak bugüne kadar verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik. Kişiler, şahıslar değil, bu çalışma Hükümetimizin ortak bir çalışmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın mimarı olduğu bir çalışmadır. Bütün süreci, ilk baştan itibaren çok ciddi ve sıkı şekilde, bugün de açıklamalarını gördünüz, özellikle belediyelerle alakalı olarak, park, bahçe, temizlik işleriyle ilgili kapsamın mevcuttan daha da geniş olması konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızın bir hassasiyeti söz konusuydu.”

Bu süreçte sayısız toplantı yapıldığını dile getiren Sarıeroğlu, kendilerinin de diğer bakanlarla birlikte bu işin mutfak çalışmasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Maliye Bakanlığının tüm ekibiyle birlikte uzun çalışma saatleri gerçekleştirildiğini anlatan Sarıeroğlu, “Bu anlamda Hükümetimizin bir çalışmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın göstermiş oldukları hedefler doğrultusunda dizayn edilmiş bir çalışmadır.” vurgusunu yaptı.

Sarıeroğlu, bu konuda yaklaşık bir haftadır bilinçli olarak açıklama yapmadığını, en son bütçe görüşmelerinde değerlendirmede bulunduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çerçeveyi açıkladığını, sonrasında yasal maddeleri hazırlama aşamasına geçildiğini aktardı.

“52 GÜNLÜK BİR İLAVE TEDİYE ARTIŞIMIZ OLACAK”

Ücretlendirmenin de konuşulan konulardan biri olduğunu belirten Sarıeroğlu, “Şu anda sendikalı kardeşlerimiz var, toplu sözleşme yapılmış süreçler söz konusu. Biz, mevcut, aynı şekilde devam ettireceğiz, 52 günlük bir ilave tediye artışımız olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yıllık brüt olarak 4 bin 621 lira, tabii asgari ücret değiştiği zaman bu rakam da artmış olacak. Bu ilave tediyeyi yılda 4 parçada vereceğiz inşallah. Bu şekilde tüm kadroya geçen sürekli işçilerimizin de ücretlerinde bir artış da söz konusu olmuş olacak. İlerleyen yıllar içerisinde belli bir dönem sonrasında, çünkü toplu sözleşmeleri var, bu sözleşmelerin bitiminden sonra da inşallah daha da iyi şartlar konusunda hep birlikte oturup müzakere masasında çalışıp, kardeşlerimiz için iyi olanı yapacağız.”

Aynı işi yapan ama eğitim düzeyleri farklı olanların ücretlerinde bir farklılaşmaya gidilip gidilmeyeceğinin sorulması üzerine Sarıeroğlu, “Bu sistem şu anda oturmuş bir sistem aslında. Toplu sözleşmeleri yapılmış, sendikal üyelikleri söz konusu olan, bu konuyla ilgili kendi içerisinde bir düzenin oturmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Bakan Sarıeroğlu, en son taşeronlar için yaklaşık 3-4 yıl önce yasal düzenleme gerçekleştirildiğini anımsatarak, bu kişilerin daha önce toplu sözleşme haklarının bulunmadığını, sendikal örgütlenme haklarının olmadığını, kıdem tazminatlarının ve ücretli izin haklarının güvence altında bulunmadığını hatırlattı. Bunları güvence altına alan, toparlayan bir yasal düzenlemenin yapıldığını aktaran Sarıeroğlu, “Bu düzenlemenin etkisiyle aslında sistem, kendi içerisinde belli parametrelerle bir sürece oturmuştu. İnşallah, şimdi kamu içerisinde kamu şartlarıyla daha da iyi seviyelere getirmek için bundan sonraki yıllarda da çabalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

KHK ile yapılan düzenlemeye göre kadro imkanından yararlanma kriterlerinin neler olacağına da değinen Sarıeroğlu, “Bu düzenlemeyle ilgili şart vesaire koymadık. Mesala ‘2 yıllık yapılacak, üç yıllık yapılacak’ dediler, ‘öncesine kadro verilmeyecek, sözleşmeli personel olarak özel statü verilecek, 657 içerisinde farklı bir alan düzenlenecek’ dediler. Hiçbirini yapmadık. Daha önceki yıllarda kadro nasıl verildiyse, aynı şekilde daha da esnek ve basitleştirilmiş bir şekilde, kurallar olmadan bir sistemi dizayn ettik.” diye konuştu.

Sarıeroğlu, eğitim şartı ve yaş kriterinin bulunmadığının altını çizerek, şu değerlendirmeleri yaptı:

“Mesala 70 yaşına gelmiş olabilir ama emeklilik hakkına ulaşmamıştır ve şu anda taşeronda çalışıyordur. Siz emeklilikle ilgili yaşı geçtiniz demeyeceğiz. Emeklilik hakkına hala kavuşamadığınız için sizin geçişinizi sağlıyoruz, emeklilik hakkına sahip oluncaya kadar kamuda çalışacaksınız diyeceğiz. Şu anda tek şeyimiz sınav. Sınav da tek kriter değil, biliyorsunuz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda düzenlenmiş kimlerin kamuda çalışacağıyla ilgili. Bunun dışında bir düzenlememiz söz konusu değil. Daha önceki kadroya geçiş süreçlerinde uygulanan prosedür neyse aynen geçerli olacak. Yeni bir şey koymadık.” dedi.

Geçişlerin de kolay olmasını arzu ettiklerine vurgu yapan Sarıeroğlu, “Üç ay diye de çok kısa bir süre koyduk. Çünkü, millete hizmet verdiğimiz yerler buralar. Hiçbir şeyin havada kalmaması lazım. Herkes yerine inşallah hızlı bir şekilde yerleşecek, ondan sonra da daha verimli şekilde çalışacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bundan sonra kamuya taşeron statüsünde işçi alımı söz konusu olacak mı? Eğer olmayacaksa, kamuya işçi alımı nasıl gerçekleşecek?” sorusu üzerine Sarıeoğlu, merkezi bütçeyle düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarında, özel bütçeli kuruluşlarda, idarelerde, bazı özel kanunla düzenlenen kurum ve kuruluşlarda, denetleyici, düzenleyici kuruluşlarda bundan sonra personel alımına dayalı hizmet ihalesinin yapılmayacağını bildirdi.

Kamuya işçi alımıyla ilgili İŞKUR’un gerekli prosedürleri yürüteceğine işaret eden Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

“Lise ve üzeri için KPSS puanı esaslı bir alım şu anda söz konusu, lise altı için kura yöntemi var. İstenilenin üç kat üzerinde bir gönderim ve ondan sonra yine mülakat süreci işliyor. Mevcuttaki sistemimiz neyse bu sistem üzerinden kamuya saydığım kurum ve kuruluşlarda alımlar olacak. Belediye İktisadi Teşekküllerinde (BİT) ve belediyelerdeki alımlarda da İçişleri Bakanlığımız süreçle ilgili olarak Bakanlar Kurulu kararı çıkaracak. Orada da süreç daha disiplin altında, kurallı ve kontrollü olarak işleyecek.”

“BÜTÜN KONFEDERASYONLAR GÜÇLÜ TALEPLERİNİ İLETTİ”

Bakan Sarıeroğlu, 4/C’lilerin 4/B statüsüne geçirilmesi, 4/C statüsünün tamamen kaldırılması ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 9 ay 29 güne kadar çıkarılmasına ilişkin değişikliklerin çalışanlara getireceği kazanımlara yönelik de bilgi verdi.

4/C’lilerin 4/B statüsüne geçirilmesi konusunda Sarıeroğlu, kamuda toplu sözleşme sürecinde bir temenni maddesi olarak “4/C’dekilerin 4/B’ye alınmasıyla ilgili gerekli çalışmalar yapılacaktır” hükmünün olduğunu hatırlattı.

Sarıeroğlu, bütün konfederasyonların, kamu görevlileriyle ilgili bu hükmün yerine getirilmesiyle ilgili çok güçlü taleplerini ilettiklerini belirterek, şu görüşlere yer verdi:

“4/C kapsamında yaklaşık 27 bin çalışanımız var. 4/B statüsü gereği şartları belli. Bu anlamda hem sosyal hem mali haklarında geçiş olan kamu görevlilerimizde iyileşmeler olacak. Geçici mevsimlik işçilerle ilgili olarak, ormanda çalışan, çayla ilgili çalışan Türkiye’de yaygın bu şekilde 23 bin kadar çalışanımız vardı. 5 ay 29 gün bir çalışma şekline sahiplerdi. Burada da bize talep olarak sürenin uzatılmasıyla ilgili sendikalarımızca iletilmişti. Burada da geçici mevsimlik işçilerimizin 4 ay daha sürelerinin uzatılabilmesiyle ilgili imkan getirdik. Bu konuyla ilgili olan bakanlığımız da bundan sonra Maliye Bakanlığımız olacak. Yaklaşık 10 ay. Hala bazı talepleri de var. Onlara da buradan mesajımı vermek istiyorum. Bu talepleri de biliyoruz. 2 ay kalıyor, 2 ayla ilgili ne yapabiliriz diye de bakıyoruz inşallah önümüzdeki dönemde.”

 

Bakan Sarıeroğlu, kadroya geçecek taşeron işçilerin 52 günlük ilave tediye imkanından kadroya geçtikleri tarih itibarıyla yararlanacaklarını belirterek, “Nisan ayı itibarıyla 90 günlük kadroya geçiş süreci tamamlanacak. İnşallah ondan sonra hemen bütün konularla ilgili süreçlere ulaşmış olacaklar.” dedi.

Taşeron sistemiyle ilgili, kamuda merkezi bütçeyle düzenlenen kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde yeni personel alımına dayalı hizmet ihalesinin son bulacağına dikkati çeken Sarıeroğlu, düzenlemenin herkese hayırlı olmasını diledi.

 

 

İsa KARAKAŞ

Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku BAŞUZMANI

ÇSGB/SGK BAŞMÜFETTİŞİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Der. GENEL BAŞKANI

İş-Sosyal Güvenlik-İş Sağ.Güvenliği. Adli ve Ceza Bilirkişisi

A Sınıfı İş Güvenliği UZMANI

Gazeteci/ Yazar (50’yi aşkın kitabı bulunmaktadır)

www.isakarakas.com/

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir