Genel

Mühendisler,İİBF-SBF mezunları İŞ Müfettişi olmak için kaçırılmayacak FIRSAT

ÇSGB İş Teftiş Kurulu 160 İş Müfettişi Yardımcısı alacak…İş müfettişi olmak için sadece İİBF ve SBF mezunu olmak gerekmiyor. Mühendisler de İş Müfettişi olabiliyor. Üstelik mühendisler belirli bir süre müfettişlik yaptıktan sonra A SINIFI iş güvenliği uzmanı da oluyor.

ÇSGB İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 8. ve 9. derecede açık bulunan 160 adet İş Müfettişi Yardımcısı kadrolarına, Ankara’da yapılacak sınavla işin yürütümü yönünden görev yapmak üzere 100 İş Müfettişi Yardımcısı, iş sağlığı ve güvenliği yönünden görev yapmak üzere 60 İş Müfettişi Yardımcısı (30 adet İnşaat Mühendisi, 20 adet Makine Mühendisi ve 10 adet Elektrik, Elektronik Mühendisi) alınacaktır.

Şartlar;

  1. a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı nitelikleri taşımak,
  2. b) Giriş sınavının yapılacağı 2015 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,
  3. c) İşin yürütümü yönünden başvuracak adaylar için hukuk, siyasal bilgiler, siyasal bilimler, iktisat, idari bilimler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleriyle, bunlara denkliği onaylanmış yerli ve yabancı yüksekokullardan birini bitirmek,

ç) İş sağlığı ve güvenliği yönünden başvuracak adaylar için inşaat, makine, elektrik, elektronik yüksek mühendisi veya mühendisi olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

  1. d) 2014 veya 2015 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılmış ve işin yürütümü yönünden başvuracak adaylar için KPSS P46 puan türünden en az 75 puan, iş sağlığı ve güvenliği yönünden başvuracak adaylar için KPSS P13 puan türünden en az 75 puan almış olmak,

(Başvuruda bulunan adaylardan puan sırası en yüksek olandan başlamak üzere belirlenen boş kadro sayısının 4 katı [400 işin yürütümü, 240 iş sağlığı ve güvenliği (120 inşaat mühendisi, 80 makine mühendisi ve 40 elektrik, elektronik mühendisi) olmak üzere toplam 640] sayıda aday sınava davet edilecektir. Ancak sınava katılmaya hak kazanan son adayın almış olduğu puanı alan müracaatta bulunmuş diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.)

  1. e) Sağlık durumu itibariyle iklim değişikliklerinewww.isakarakas.com ve her çeşit yolculuk koşullarına elverişli olmak,
  2. f) Tutum ve davranışları, varsa, sicili yönünden müfettişliğe engel durumu bulunmamak,
  3. g) Bu sınava en fazla bir kez girmiş olmak,

ğ) Süresi içerisinde başvurmuş ve iş talep formu ile birlikte belirtilen diğer belge ve bilgileri eksiksiz olarak zamanında Kurula vermiş olmak.

Başvurular 11.11.2015 günü başlayacak, 26.11.2015 günü çalışma saati bitiminde sona erecektir.

Sınava girecek adaylar, Bakanlığın www.csgb.gov.tr  internet sayfalarında yer alan aday başvuru sistemi bağlantısı üzerinden erişerek doldurup imzalayacakları “iş talep formu”na aşağıdaki belgeleri ekleyerek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnönü Bulvarı No: 42 Emek-Çankaya/ANKARA” adresinde kurulacak kayıt kabul bürosuna bizzat veya posta ile göndererek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

İş talep formuna aşağıdaki belgeler eklenecektir:

a)Başvuru sistemi üzerinden alınarak imzalanacak beyan ve özgeçmiş formu,

b)Diplomanın aslı gibidir onaylı sureti (Elden başvuruda bulunacak adaylar; Başkanlığımızın kayıt-kabul bürosunda diplomalarını onaylatabilirler)

c)KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

ç)2 adet vesikalık fotoğraf.

Posta ile yapılan başvurularda da, son başvuru tarihi 26.11.2015 tarihi olup, internet üzerinden iş talep formunun 26.11.2015 tarihine kadar doldurulması şartı ile belgelerin İş Teftiş Kurulu Başkanlığına en geç 03.12.2015 mesai saati bitimine kadar ulaşması zorunludur. Postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Bu süreden sonra gelen belgeler ve ekleri gönderilmeksizin yapılacak online başvuru kabul edilmeyecektir.

Yazılı sınava katılmaya hak kazananların listesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile www.csgb.gov.tr  internet adreslerinde ilan edilecek, sınava katılmaya hak kazanan adaylar sınavın yapılacağı yer ve saati gösteren fotoğraflı sınav giriş belgesini, sınav saatine kadar aday başvuru sistemi üzerinden alabilecekleri gibi 25.12.2015 mesai saati bitimine kadar İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan da elden teslim alabileceklerdir. Sınava katılmaya hak kazanan adaylara ayrıca posta yoluyla sınava giriş belgesi gönderilmeyecektir.

Yazılı sınav 26.12.2015 tarihinde Ankara’da üç oturum halinde aşağıda belirtilen konularda yapılacaktır:

  1. a) İşin yürütümü yönünden sınava girecek adaylar:

1) Birinci oturum: 4857 sayılı İş Kanunu, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun, 854 sayılı Deniz İş Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu, 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ve bunlarla ilgili tüzük ve yönetmelikler.

2) İkinci oturum: Anayasa hukuku, idare hukuku (genel esaslar, idari yargı, idari teşkilat), ceza hukuku (genel esaslar), ceza usulü hukuku (genel esaslar), kabahatler hukuku, medeni hukuk (aile ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticaret hukuku.

3) Üçüncü oturum: Mikro iktisat, makro iktisat, çalışma ekonomisi, Türkiye ekonomisi, kamu maliyesi, maliye politikası, Türk vergi mevzuatının genel esasları, genel muhasebe, bilanço ve mali tablolar analizi.

  1. b) İş sağlığı ve güvenliği yönünden sınava girecek adaylar:

1) Birinci oturum: İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı (6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili alt, 3213 sayılı Maden Kanunu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 3153 sayılı Radiyoloji, Radiyom ve Elektrikle Tedavi ve Diğer Fizyoterapi Müesseseleri Hakkında Kanun ve diğer ilgili mevzuat).

2) İkinci oturum: 4857 sayılı İş Kanunu (genel hükümler), 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştıranlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi Hakkında Kanun, 854 sayılı Deniz İş Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu, 4904 sayılı Türkiye İş Kurumu Kanunu, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkında Kanun, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, 5253 sayılı Dernekler Kanunu, 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun, 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu, 5521 sayılı İş Mahkemeleri Kanunu ve bunlarla ilgili tüzük ve yönetmelikler.

3) Üçüncü oturum: Anayasa hukuku, idare hukuku (genel esaslar, idari yargı, idari teşkilat) ceza hukuku (genel esas
lar), ceza usulü hukuku (genel esaslar), kabahatler hukuku, medeni hukuk (aile ve miras hukuku hariç), borçlar hukuku, ticaret hukuku.

Adaylar “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte fotoğraflı kimlik belgesini (Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi vb.) göstermeden sınava katılamazlar. Yazılı sınavda başarılı olmak için, her oturumdan alınan puanın yüz üzerinden altmış (60) puanın altında olmaması şartıyla üç oturumun ortalamasının yüz üzerinden yetmiş (70) puan olması gerekmektedir. Yazılı sınavda başarılı olarak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sözlü sınavın yapılacağı yer, gün ve saati bildiren tebligat yapılacaktır. Ayrıca, yazılı sınavı kazanan adayların isim listesi ile sözlü sınavın yer ve tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilan panosunda ve www.csgb.gov.tr ve www.itkb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı/ İş Teftiş Kurulu Başkanlığı/ İnönü Bulvarı No: 42 Emek-Çankaya/ANKARA

Paylaşabilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir