Sınav engel gruplarına, öğrenim düzeylerine, engellilerin algılama ve öğrenme yeteneklerine göre yapılacak. Görme engelliler için grafik ve şekilli sorular sorulmayacak, isteyen görme engellilere büyük punto (16 veya 18 punto) ile basılmış soru kitapçığı, okuyucu ve işaretleyici yardımı verilecek ve buna bağlı ek süre de sağlanacak. Ellerini kullanmakta zorluk çekenlere işaretleyici yardımı verilecek ancak bunun için ek süre verilmeyecek.
El ve baş hareketlerini sabit tutamayan kişilere kendilerinin talep etmesi durumunda okuyucu ve işaretleyici desteği ve buna bağlı ek süre sağlanacak.
Yaygın gelişim bozukluğu veya öğrenme güçlüğü bulunan adaylara ise engel dezavantajını önlemek için işitme engellilerden ilköğretime başlama yaşı sonrası işitme engeli olanlara karmaşık ve uzun paragraflar içermeyen sorular sorulacak. Sınav süresinin üçte biri kadar ek süre verilecak.
Lise mezunu olmayanlar kura ile yerleştirilecek
İlköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olanlar için günlük ve yaygın olarak kullanılan kelimelerden oluşan soruların yer aldığı ayrı bir test ve üçte biri kadar ek süre verilirken, dil ve konuşma engelli adaylara işitme engelli adaylarla aynı test ve üçte biri kadar yine ek süre tanınacak.
Zihinsel engellilere ayrı bir test oluşturulup ve üçte biri kadar ek süre verilecek, okuyucu ve işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan zihinsel engellilere ise sınav süresinin üçte ikisi kadar ek süre sağlanacak.
Sınav ve yerleştirme sonuçları, adayların adreslerine postalanmayacak. Adaylar sınav ve yerleştirme sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden öğrenebilecek.
Lise mezunu olamayan engelli bireyler sınava girmeyecek ancak kura ile yerleşebilecek. Bunun için 12-23 Mayıs’ta başvurular alınacak.