ÇSGB, İŞKUR ve SGK Bu Hazineden Yararlanmalı
Ülkemizde mali konularda SM, SMM, YMM gibi çok sayıda uzmanlık gerektiren meslekler bulunmaktadır. Ancak çalışma ve sosyal güvenlik alanında resmi bir sıfatla iştiğal eden işçilere, sigortalılara ve diğer tüm çalışanlara-işverenlere sağlıklı yasal yolları gösteren işin ehli uzman sayısı çok az bulunmaktadır. Oysa ki üniversitelerimizin “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” bölümlerinden her yıl binlerce talebemiz mezun olmaktadır.
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” ana bilim dalında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın tüm birimlerinin mevzuatı hukuk fakültelerinden daha ayrıntılı bir şekilde okutulmaktadır. Dolayısıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı birimleri büyük maliyetlerle ve yıllarca süren eğitimlerle personel istihdamı yerine “Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri” bölümlerinden mezun olanlardan da faydalanabilir. Keza bu bölümlerden mezun olanlar “İş mevzuatı ve istihdam, işsizlik, sendikal ilişkiler, sosyal güvenlik politikaları ve uygulamaları, sosyal politika, iş sağlığı ve güvenliği ile diğer çalışma konularında” en ileri düzeyde eğitim alan yetişmiş işgücü grubunu teşkil etmektedir.
Diğer yandan İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte iş güvenliği uzmanlığı ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. Bu bağlamda Ç.E.E.İ. mezunlarının iş sağlığı ve güvenliği alanında ayrıntılı eğitimi ve yetişmiş olmaları göz önünde bulundurularak iş güvenliği uzmanlığı sınavlarına giriş hakkı verilmesi isabetli olacaktır.
GÜNÜN SÖZÜ;
“Bir Cümle Yeter Sözden Anlayana, Destan Yazsan Fark Etmez Laftan Anlamayana” Mevlana
KAYNAK:MİLAT GAZETESİ/İSA URFALI/16.09.2013
16/09/2013 tarihli “SGK, Tuttuğunu GSS’li Yapıyor”BAŞLIKLI İSA URFALI YAZARIN KÖŞE yazıdan ALINMIŞTIR